Magenta Måleri

Tapetsering i Uppsala

Din tapetserare i Uppsala

Vi på Magenta Måleri vill vara din tapetserare i Uppsala. Det bästa med tapetsering är att det är bara fantasin som sätter gränserna! Tapetsering är ett utmärkt val för dig som är ute efter en effektfull förändring. Målade väggar har förstås sina egna fördelar, men med en tapet blir intrycket mjukare och möjligheterna är betydligt fler. 

Med mönstertapeter kan du byta färg eller sätta en helt ny stil och karaktär på rummet. Kanske ska du satsa på en fondvägg, som drar blickarna till sig? När det kommer till tapeter är det bara fantasin som sätter gränserna! När du väl bestämt dig så finns vi här för att hjälpa dig med din tapetsering.

Vi arbetar med alla typer av tapeter:

  • papperstapeter
  • textiltapeter
  • vinyltapeter
  • Non-woven/EasyUp

Vi har erfarna tapetserare i Uppsala

När du har valt tapet är det bara att kontakta oss så ger vi dig en kostnadsfri offert. Vi går tillsammans igenom frågor som val av kulör, tidsplan, arbetsmiljö, säkerhet och ROT-frågor. 

Vi har en kontinuerlig dialog under hela processen, för att du ska känna dig trygg under tidens gång och nöjd med resultatet.

Anlita Magenta Måleri proffs på tapetsering

Fördelar med att låta en målerifirma sköta tapetseringen

Det är vanligt att underskatta mängden jobb som krävs för att tapetsera ett rum. Ofta tar det längre tid än vad man först räknat med. Att få tapeten att sitta snyggt kräver stora portioner av tålamod och kunnighet. Ska mönsterpassning dessutom göras kan det bli en riktig utmaning. Minsta lilla misstag eller fel blir om än ännu mer tydligt. Tapetsering är en konst i sig och där skiner verkligen våra tapetserare. 

För oss på Magenta Måleri klappar hjärtat för tapeter och allt som hör till. Vår branschkunskap och erfarenhet gör att du kan känna dig trygg med oss. Vi arbetar med alla typer av tapeter såsom papperstapeter, textiltapeter, vinyltapeter, EasyUp och strukturtapeter. Vi vet vilken teknik som krävs för få tapeten att sitta så snyggt som möjligt, och du slipper att själv kladda med lim och rätta till remsor.

Olika tapettyper

Att välja tapet handlar om att välja färg och mönster som ser bra ut och harmoniserar med inredningen och rummet. Men valet av tapet påverkar också hur lätt tapeten blir att sätta upp. De vanligaste tapettyperna är papperstapeter, textiltapeter, vinyltapeter samt Non-woven/EasyUp.

Non-woven

Non-woven kallas ibland Easy-up eller något annat produktnamn som signalerar enkelhet. Non-wowen-tapeter består av pappersmassa med textilfibrer, vilket gör den till en slitstark och formstabil tapet som inte sväller. De brukar även ha hög opacitet, vilket betyder att den gamla tapeten inte lyser igenom.

Non-wowen-tapeter sätts upp genom att limma direkt på väggen och sedan sätta upp tapeten kant-i-kant, då tapeten varken töjer eller krymper. Non-woven underlättar förarbetet nästa gång du vill byta tapet då väggarna är släta utan skarvslipning. 

Textiltapet

Textiltapeter består av garn eller textiltrådar som är klistrade på en pappersgrund. På moderna textiltapeter kan denna grund vara non-woven.

Även om många känner igen textiltapeter från 1970- och 80-talet så har textiltapeter på senare tid fått ett uppsving inom exklusiv inredning. Textiltapeter är dyra att producera men skapar en elegant och ombonad stämning. De erbjuder en struktur på väggarna som får en mer levande yta samtidigt som tapeterna är hållbara och kraftfulla. Det är ett populärt alternativ för fondväggar och idag kommer textiltapeter i en mäng färger och mönster.

Man bör tänka på att de är känsliga mot vatten, och en annan nackdel är att de gärna drar till sig damm. Man bör därför vara extra försiktig om någon i familjen är allergisk. När den ska bytas måste den rivas bort, eller så måste väggen behandlas för att bli plan igen. 

 

Papperstapet

Papperstapeter är den populäraste tapettypen i Sverige. Variationen av olika färger och mönster är enorm, så det är nästan garanterat att du hittar något som matchar din smak. En av fördelarna med papperstapeter, förutom utbudet och det billiga priset, är att de har ett tunt ytskikt av plast som skyddar tapeterna mot fett och smutsfläckar.

Det man ska vara noga med när man köper papperstapeter är att kolla kvaliteten, då de billigare och känsligare 120 gram-tapeterna är sköra och lätt går sönder vid upphängning. Leta därför efter tapet med en pappersvikt på 150 gram eller mer.

Svårighetsgraden för att tapetsera med papperstapeter beror på vilket mönster man väljer och på kvaliteten. Tapeten ska sättas upp med en liten överlappning och limmet strykas på tapetvåden som får ligga och svälla några minuter innan den hängs upp.

Vinyltapet

Vinyltapet är ett bra val om du behöver ha en tålig tapet som är lätt att torka av. Vinyltapeter har ett ytskikt av plast och dess tjocklek gör att den passar utmärkt på väggar som ibland behöver rengöras, som i köket eller entrén. Baksidan består av papper eller non-woven och hur man hänger upp tapeten beror alltså på baksidesmaterialet.
Vi på Magenta Måleri har lång erfarenhet av att arbeta med samtliga typer av tapeter. Oavsett om du önskar tapetsera en fondvägg, ett barnrum eller en ny tapet i hallen kan våra skickliga tapetserare hjälpa dig genom hela processen.

Anlita målare från Magenta Måleri.

Vårt största fokus är du, kunden. Det viktigaste för oss är att du får ett resultat som du är nöjd över.  Oavsett vilken typ av måleritjänst du eftersöker, kan du kontakta Magenta Måleri för en kostnadsfri offert.

Anlita målare från Magenta Måleri.

Vårt största fokus är du, kunden. Det viktigaste för oss är att du får ett resultat som du är nöjd över.  Oavsett vilken typ av måleritjänst du eftersöker, kan du kontakta Magenta Måleri för en kostnadsfri offert.