Magenta Måleri

Invändigt måleri

Vi målar om Uppsala

Magenta Måleri består av och innebär erfarna målare i Uppsala. Vi sätter färg på din tillvaro! Anlitar du oss på Magenta Måleri kan du räkna med proffs som har erfarenhet av alla typer av invändigt måleri och som kommer blåsa nytt liv i din bostad.

Medan många väljer att måla själva, så finns ändå det stora skillnader mellan en lekman och en professionell målare som är utbildad i hantverket. Att känna till vilka olika metoder och material som fungerar bäst på underlaget samt att skapa en ren och fin yta för färgen att fasta på, är ofta det som skiljer en fackman från en ”gör-det-självare”. Med ROT-avdraget som ger dig 30 % avdrag på arbetskostnaden blir skillnaden i pris inte så stor som du tror. 

Vi ger dig tid att tänka på annat:

  • Förarbete. Vi skrapar, slipar och spacklar. Grundarbetet är avgörande för slutresultatet.
  • Målning. Det tar tid att måla en vägg. Vi kan inte skynda på färgens torktid eller stressa fram ett resultat som du som kund blir nöjd med. Men vår erfarenhet gör att vi kan arbeta effektivt och utan några luckor och onödig väntetid.

Alla typer av måleri

Invändig målning är den perfekta lösningen för att snabbt ge ditt hem en ny och fräsch look. Våra professionella målare har lång erfarenhet och kan hjälpa dig att välja rätt färg och finish för just ditt hem. Oavsett om du vill ha en neutral och avslappnande atmosfär eller en mer livfull och personlig stil, så ger vi dig många olika möjligheter att välja mellan.

Golvmålning

Att måla golv kräver kanske lite extra noggrannhet då ett jämnt resultat är extremt viktigt. Men ett fint golv kan ge hela rummet ett lyft och att måla golvet är dessutom billigare än att lägga ett helt nytt golv. Det är möjligt att måla både trä-, betong- och linoleumgolv. Det är dock viktigt att använda rätt produkt för rätt underlag och att golvet också är av sådan kvalitet att det är värt att måla, det vill säga att det inte är krackelerat eller sprucket. Välkommen att kontakta Magenta Måleri för att få professionell vägledning.

Väggmålning

Vare sig du målar om ett helt rum eller bara skapar en fondvägg så kan lite färg ge nytt liv åt en bostad. Skapa tydliga kontraster eller en luftigare känsla genom att kombinera färger efter tyckte och smak.

Takmålning

Taket blir smutsigt och nöts med åren. Låt oss göra en takmålning för ett fräschare hem! Även om vitt är den vanligaste takfärgen så våga tänka annorlunda! En annan mer personlig takfärg kan bli både effektfull och karaktäristisk.

Målning efter dina önskemål 

Vår hantverksskicklighet gör att vi på Magenta Måleri kan erbjuda tjänster inom dekorationsmålning. Har du någon yta du vill ska efterlikna ett speciellt träslag? Eller har du andra effekter du vill efterlikna? Ta kontakt med oss så ser vi till att du blir nöjd med resultatet!

Måla eller tapetsera?

Det kan vara svårt att bestämma sig för om man ska måla eller tapetsera. Båda metoderna har sina för- och nackdelar.

Om du väljer att tapetsera finns det en uppsjö av olika tapeter att välja mellan – olika mönster, kulörer och strukturer som gör en stor skillnad. Vissa kan man skapa med färg men det kräver både tid och kunskap. Och väljer du en fototapet så får du något i ditt hem som färg inte kan återskapa på samma sätt. När väggen väl är slät brukar tapetseringen gå fortare, men förarbetet tar ofta lika lång tid som målning. Speciellt om du vill tapetsera med en ljus tapet och behöver grundmåla väggen innan.

Att måla en vägg är ofta billigare än att tapetsera. Förarbetet är extremt viktigt när det kommer till målning, då små spikhål och spackeldrag kommer att synas i släpljuset. Det kan dock vara skönt att veta att du har möjligheten att bättra på målningen om något händer som skapar märken på väggen. Eller att du alltid fort kan måla över den gamla färgen om du inte är nöjd eller bara vill ha en förändring!

Om du har svårt att bestämma dig så kan du ta kontakt med oss för ett kostnadsfritt besök där vi ser över dina val. Oavsett om du väljer att måla eller tapetsera så vill vi på Magenta Måleri hjälpa dig genom hela processen.

Målerifirman som stödjer dig i hela processen

Är du osäker på vilken kulör som passar till det du vill måla om? Vi hjälper gärna till med färgsättning av rum och hela våningar, att välja tapeter och kulörer, allt efter rummets ljus och dimensioner samt husets tidsepok. Invändig målning är ett seriöst och ansvarsfullt arbete som kräver tålamod, noggrannhet och färgkännedom. Vi hjälper dig i planeringen, diskuterar ROT-frågor och tar noggrant hand om all nödvändig behandling och rengöring. Sedan målar vi efter dina önskemål med miljömärkta färger. Tillsammans med engagerade medarbetare utför vi såväl stora som små uppdrag så att du kan luta dig tillbaka och slappna av.

Vi utför även andra typer av invändig målning, som våtrumsmålning och trapphusmålning

Se alla våra måleritjänster.

Anlita målare från Magenta Måleri.

Vårt största fokus är du, kunden. Det viktigaste för oss är att du får ett resultat som du är nöjd över.  Oavsett vilken typ av måleritjänst du eftersöker, kan du kontakta Magenta Måleri för en kostnadsfri offert.